Kullancstérkép

Lyme-kór kullancstérkép

Lyme-kór kullancstérkép

A lyme-kórral fertőzött kullancsok elterjedését bemutató kullancstérkép a lyme-kór kullancstérkép. A kullancsok elterjedésével jól korrelál, azaz kölcsönös viszonyban van a kullancsok által terjeszett betegség elofurdálasa, annak gyakorisága.

Magyarországi lyme-kór kullancstérkép

A lyme-kór az egész országra kiterjedő veszélyt jelent, a legtöbb fertőzés a melegebb hónapokban, április és szeptember között következik be. Ezekben a hónapokban a legaktívabbak a kullancsok. Az alább látható térképen jól látható, hogy a nyugat- és észak-magyarországi régiókban veszélyeztetettebb területek találhatók, figyeljünk oda az apró parazitákra, tartsuk be a megfelelő szabályokat, jobb megelőzni a bajt, mint küzdeni a már kialakult betegséggel!

A lyme-kórt közvetítő kullancsok elsősorban a vidéki bokros és erdős, 1000 méteres tengerszint alatti területeken fordulnak elő. A szabadban tartózkodók, különösen a vidéki területeken szabadtéri tevékenységeket űzők, mint például a kempingezők, túrázó és a hegymászók jelentős veszélynek vannak kitéve ezeken a területeken, különösen a fertőzési szezonban. Az alább látható lyme-kór kullancstérképen a lyme-kór magyarországi arányát láthatjuk, 100 000 lakosra számítva. Különösen veszélyes területek sötét bordó színnel láthatóak!lyme-kór kullancstérkép

Ismerje meg a kullancsok által terjesztett agyvelőgyulladás kockázatát.
  • Agyvelőgyulladás kockázata

    Ha szabadtéri tevékenységet, utazást tervez Európában a tavaszi, nyári, őszi időszakban, az úticél ellenőrrel értékelheti a kullancs terjesztette agyvelőgyulladás kockázatát.

    Kattintson a jobboldali gomra, indulás!